La Fundació va participar al XIII Congrés WAPR (Madrid 5-7 juliol) on va fer focus en avenços en programes de recuperació psicosocial amb un augment destacat de presència d’entitats en primera persona. Les presentacions estatals van compartir espai amb experiències pioneres internacionalment . La delegació noruega va presentar la introducció del pacient expert (peer social worker) o bé l’espai sense medicació creat dins una planta d’aguts per l’equip de Hald Magnus. Itàlia va presentar resultats d’implementació d’un programa basat en Diàleg Obert i Tina Mincowitz va instar a promoure els #Drets de les persones mitjançant la Convenció de l’ONU CRPD (2006).
Joanna Moncrieff i Jose Antonio Inchauspe van exposar una revisió crítica en relació als efectes a llarg termini dels fàrmacs antipsicòtics.
“Serveis de suport a la vida independent”
La Fundació va participar en dos simposis. Un d’ells sobre l’#AprenentatgeServei a les activitats de la Fundació i aliats com l’Escola Font d’en Fargas. Compartim fragments de video de la xerrada que vam compartir amb Loreto Cantero de Fundación Intras i Fran Eiroá de Federació Veus. i sobre el suport a la vida independent. Vam assenyalar la necessitat d’augmentar opcions, adaptar recursos als canviants i des de l’escolta o combinar autonomia i independència amb presa de decisions en contextos comunitaris.
Una delegació catalana àmplia
També van ser presents al WAPR projectes com l’A prop Jove presentat pel CHM Les Corts o el programa Activa’t, ambdudes presentacions amb la participació d’Edgar Vinyals, president de Federació Veus. El moviment en primera persona a Catalunya va comptar també amb la participació d’Activament.