El Servei de Rehabilitació Comunitària ha iniciat la creació d’un banc de llavors de verdures, hortalisses i varietats locals d’interès a la masia de Can Soler. Des de l’activitat de Jardineria salut, alimentació sostenible i natura es troben en un projecte que vol abastir de llavors i planter els horts urbans de Barcelona. El projecte fa focus en consolidar aprenentatges afavorint processos de creixement i el trànsit cap a un sistema alimentari sa i just coincidint amb la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible Barcelona 2021.
Un projecte que comença amb formació i que pot sumar diverses activitats
El projecte inclou la preparació del terreny, el cultiu de varietats locals recuperades i d’especial interès i els processos d’extracció, assecat i conservació de llavors per poder reproduir les espècies. Atesa la complexitat tècnica comencem el projecte amb una formació orientada a cada procés del tractament de llavors adreçada a tècniques i persones usuàries de la Fundació. El projecte, amb suport del departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, també contempla espais formatius per persones usuàries de la xarxa d’horts urbans de Barcelona i accions de difusió i sensibilització per entitats del barri obertes a la ciutadania.
En sintonia amb la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible 2021
Dins la dinamització d’usos de la masia de Can Soler el projecte fomenta la diversitat urbana, contribueix a la ruralització gradual de la ciutat i al cultiu de proximitat en un any on Barcelona ostentarà la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible. El 2021 la ciutat també acollirá la III Trobada Estatal d’Agricultura Urbana i Comunitària, una trobada d’experiències i oportunitats també per l’activitat de Jardineria i forestal del l’SRC per seguir explorant maneres de fer salut tenint cura del medi.