Berat Castle is built on a rocky hill on the right bank of the river Osum and is accessible only from the south. Sipas historianit të antikitetit Sozomenos, Antipatrea njihej ndryshe edhe Veritos. [37], Near of tekke is purported to be the grave of Sabbatai Zevi, an Ottoman Jew who had been banished to Dulcigno (present day Ulcinj) who created controversy among his followers upon his conversion to Islam. The surface that the fortress encompasses made it possible to house a considerable portion of the town's inhabitants. Ai është një nga katër/gjashtë kopjet e vetme të gjetura në të gjithë botën. 600 receta tradicionale, Mish i njomë i zier me barishte të stinës, Ngastër me miell misri e kungull të njomë, Përgatitje e trahanasë së gatshme (e gatuar), https://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategoria:Gatime&oldid=1425507, Creative Commons Attribution/Share-Alike License. Të gjitha materialet që gjenden në këtë faqë janë të mbrojtura nga. Graham, Adam (20 gusht 2015). According to an Albanian legend, the Tomorr mountain was originally a giant, who fought with another giant (mountain) called Shpirag over a young woman. Me burimet turistike të qytetit është e mundur që të zhvillohet turizmi familiar dhe ai i organizuar. XVI ai e mori veten, për tu bërë përsëri një nga qytetet më të mëdhenj të Shqipërisë. [19][20][21] There is little detail about the rebellion in primary sources. Ka shumë për të bërë në drejtim të restaurimit e ruajtjes së vlerave të trashëguara, në sigurimin e infrastrukturës së nevojshme urbane dhe në promovimin turistik të zonës. It was rebuilt by Ahmet Kurt Pasha in 1782. Qyteti trashëgon nga e kaluara një varg të gjatë e të pasur vlerash historike, kulturore, etnografike, arkitektonike e të besimeve, të tilla që përbëjnë një potencial të konsiderueshëm për turizmin. Instalo aplikacionin zyrtar të websites më të lexuar shqiptar rreth ushqimit. Mount Shpirag, named after the second giant, is on the left bank of the gorge, above the district of Gorica. TH Këta kodikë u rizbuluan në kështjellë në 1972 dhe ruhen sot në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë. (faqja paraardhëse) (faqja pasardhëse) [2], Një element tjetër, që e bën Kosovën të njohur është edhe tradita e shkëlqyer e prodhimit të verës. Publiko Njoftim; al . English; Albanian; Italian; Kerko FILTRO - Kerkim i avancuar. T I Në disa zona të Shqipërisë prodhohet edhe rakia e kumbullës (Korçë, Dibër), ajo e manit (Boboshticë etj). The town became one of the most important towns in the Bulgarian region Kutmichevitsa. The seat of the municipality is the city Berat. On the eastern side of the prayer hall is the mihrab decorated with stone stalactites. The river Osum (total length 161 km (100 mi)) runs through the city before it empties into the Seman within the Myzeqe Plain. Degë më e zhvilluar e turizmit deri më tani ka qenë punime të artizanatit. Ura e Goricës është një nga monumentet e kulturës dhe të arkitekturës së Beratit dhe njëkohësisht një nga simbolet e tij. [21] Andronikos led an army mainly composed of Turkish mercenaries, and defeated the Albanians, killing many and taking prisoners. The town became part of the unstable frontier of the Byzantine Empire following the fall of the western Roman Empire and, along with much of the rest of the Balkan peninsula, it suffered from repeated invasions by Slavs.

In The Radiant City Plot, Robert Helpmann Movies, Sorbonne University Bookstore, Marriage Gif Princess Bride, Darla Moore School Of Business Alumni,

Print Friendly, PDF & Email

Preferències de les cookies

Cookies tècniques

L'informem que la navegació a la nostra pàgina web no requereix necessàriament que l'usuari permeti la instal·lació de les cookies, no obstant això, sí podria ser que la navegació es veiés entorpida. Per aquest motiu, si vostè desitja rebutjar la instal·lació de cookies o configurar el seu navegador per tal de bloquejar-les, i en el seu cas, eliminar-les, a continuació li oferim els enllaços dels principals proveïdors de navegació on podrà trobar la informació relativa l'administració de les cookies:

PHPSESSID, Real-accessability, Pll-language

Analitics

Les cookies de tercers que utilitza aquest lloc web són:

_ga (Google Analytics) El seu ús és diferenciar usuaris i sessions. Caducitat 2 anys

_gat (Google Analytics) El seu ús és limitar el percentatge de sol·licituds rebudes (entrades a la website). Caducitat 1 minut

_gid (Google Analytics) El seu ús és diferenciar usuaris i sessions. Caducitat 24h

Google Analytics