El dimarts 13 d’octubre la masia de Can Soler es va convertir en punt de trobada per parlar d’Agricultura Urbana a Barcelona. Emmarcada dins el 7è Aplec d’Agricultura Urbana la Fundació va compartir projectes amb entitats com Tarpuna, EcoVincles, Huertos in the sky, Educahorts, l’Hortet del Forat, Green in Blue, el Col·lectiu Agudells i tècniques de l’Ajuntament de Barcelona.
La Fundació aposta per projectes que vinculen salut, hort i comunitat
Des de la Fundació vam aprofitar la trobada per compartir un projecte de creació de banc de llavors a Can Soler i que contempla també la gestió de residus vegetals i compostatge. L’objectiu del projecte, que treballem amb Ecologia Urbana, és abastir la resta d’horts urbans de la ciutat amb llavors i planter de varietats autòctones, afavorir la biodiversitat i generar el context per desenvolupar espais de formació i activitats educatives amb usuaris d’horts urbans, altres entitats i ciutadania. Amb aquest projecte la Fundació no només camina cap a consolidar noves activitats a la masia de Can Soler, a la vessant urbana del Parc de Collserola, sinó que tanca el cercle d’un model de recuperació on la salut integral passa també per contribuir a un model alimentari que inclou els beneficis de practicar l’agricultura en entorns urbans.
Barcelona capital mundial de l’alimentació sostenible el 2021
A més d’alimentar la xarxa de treball d’entitats que practiquen i defensen els cultius a dins de la ciutat, la trobada a Can Soler va permetre avançar cap a dos espais on Barcelona esdevindrà referent el 2021. La Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible i esdevenir seu de la III Trobada Estatal d’Agricultura Urbana i Comunitària obriran el proper curs noves oportunitats per avançar cap a espais més saludables i sostenibles.